Zo maak je zelf een katoenen vlaggenlijn.


D.I.Y., Workshop / dinsdag, april 30th, 2019

Zodra ik ook maar het idee krijg dat de lente is begonnen, vlieg ik naar buiten om mijn katoenen vlaggenlijn op te hangen, 100% zomer gevoel. Maar begrijp me niet verkeerd hoor ik laat ze met kerst ook lekker binnen wapperen en zomers in de tent, op de camping en vergeet de badkamer niet he! De mogelijkheden zijn eindeloos voor een insta feestgevoel!

Zo’n vlaggenlijn wil je natuurlijk zelf maken, dan wappert ie nog lekkerder dan wanneer je er een koopt!  Ik heb een vlaggenlijn gemaakt van tien meter (best lang) met vlaggetjes van 15×10 cm. De vlaggetjes heb ik aan één zijde omgezoomd zodat er een tunneltje ontstaat waar je de jute lijn doorheen rijgt. Verder heb ik de vlaggetjes zo gelaten en dus niet afgewerkt, ik vind dat juist een leuk effect hebben wanneer ze kunnen gaan rafelen.

Instant vrolijkheid die vlaggenlijn. De laatste twee foto’s zijn van Miranda, een van mijn favoriete accounts op instagram @mirandamaakt, tip om te gaan volgen! In mei organiseer ik weer een workshop in mijn tuin, je maakt dan een lange vlaggenlijn van katoen met jute draad, we gebruiken daar de naaimachine voor, jawel ; ).

Ervaring met een naaimachine is niet nodig. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren katoen en wit kant. De kosten voor de workshop zijn lekker laag, net zo duur als een kleine vlaggenlijn van het leuke merk Sukha en dan krijg je er ook nog wat te snacken bij, ach ik ben zo aardig ; ).

Tickets voor de workshop koop je hier.

VT Wonenhuis 2019

Heb je vragen over het maken van deze vlaggenlijn, twijfel dan niet om me een berichtje te sturen, dan mag ook via mijn Instagram @ilse.witjes kijk ook eens bij mijn andere leuke en makkelijke zelf maak projecten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *