Met 4 ingrediënten, simpel en snel 4 verschillende schoonmaakmiddelen maken.


Blog, D.I.Y. / maandag, januari 11th, 2021

Schoonmaken zonder vervuilende bestanddelen, makkelijk en snel zelf te maken met maar 4 ingrediënten en ook nog eens heel betaalbaar! Meerdere vliegen in een klap.

Er zijn een aantal ingrediënten waar je dus het meeste vuil in en om huis schoon kunt maken. Eigenlijk zijn het slechts vier ingrediënten. Namelijk:

  • Soda (ook wel natriumcarbonaat)
  • Baking soda (ook wel zuiveringszout of natriumbicarbonaat)
  • Schoonmaakazijn (dit heeft de dubbele concentratie van keukenazijn)
  • Marseillezeep 

Verschillende glazen en PET flessen bestel je makkelijk en snel op http://www.novatempus.nl

Met de bovenstaande ingrediënten kan je in ieder geval 4 verschillende middeltjes maken:

1 Azijnspray

Wat heb je nodig:

Vul een fles voor de helft met water en leng hem aan met azijn tot de fles vol is. Je kunt hiervoor op www.noavatempus.nl verschillende amber glazen flessen kopen.

Het zuur in het schoonmaakazijn zorgt er voor dat we er heel veel dingen mee schoon kunnen maken. Zo verwijder je er roest mee, urinesteen, kalk en vieze geurtjes. Het dood bovendien bacteriën en het werkt schimmelwerend.

la-corvette-blok-biologsiche-marseillezeep-naturel-1.jpg (450×450)

2 Allesreiniger

Wat heb je nodig:

Rasp ca. 40 gram Marseillezeep en kook dit in een pan met 2,5 liter water. Laat dit koken tot alle zeep is opgelost en laat het nog even 10 minuten zacht doorkoken. Voor een extra sterk reinigend effect kan je er 2 dikke eetlepels soda bij doen. Haal het papje na 10 minuten van het vuur af en laat het een nachtje rusten in de pan. De volgende dag schenk je het over in een amber fles en klaar is je allesreiniger!

Door de zeep wordt het een dikke substantie en is het niet geschikt om in een spuitfles te doen. Het is een beetje vergelijkbaar met groene zeep. Wanneer je het wilt gebruiken om schoon te maken, los je wat van het mengsel op in een teiltje met heet water om een sopje te maken of gebruik het rechtstreeks op een schuursponsje. Voeg een paar druppen etherische olie toe in een geur naar keuze.

 

3 Alles reiniger spray

Wat heb je nodig:

Doe de baking soda en een beetje opgelost Marseille schaafsel in een spuitfles. Giet er vervolgens wat heet water bij en meng het goedje net zo lang totdat alles is opgelost. Deze spray is ideaal voor allerlei snelle schoonmaak klusjes in huis. Voor een anti-bacteriële en anti-schimmel werking kan je er ook ca. 20 druppels essentiële citroenolie aan toevoegen. Bovendien ruikt het dan ook lekker fris.

4 Toiletreiniger

Wat heb je nodig:

  • 1 kopje baking soda
  • 1 kopje azijn

Gooi de baking soda in de toiletpot. Giet vervolgens dezelfde hoeveelheid azijn er overheen. De reactie van deze twee middeltjes is dat het enorm gaat bruisen. Zodra het mengsel is uit gebruist laat je die nog even een kwartiertje in de pot en tot slot haal je de toiletborstel er nog even door. Het resultaat is een brandschoon toilet.

Succes met je grote schoonmaak en het maken van de benodigdheden.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *