Ster van sprokkelhout ster maken tijdens de “WALK IN THE PARK”.


D.I.Y. / zaterdag, november 10th, 2018

Loop je mee met mijn WALK IN THE PARK aankomende vrijdag 16 november. De natuur is nu op z’n mooist laten we er nog snel van genieten voordat al het blad van de bomen is. Naast dat het heerlijk en gezond is om even buiten te zijn, is het natuurlijk ook nog eens gezellig om dat met een groepje te doen. We lopen een rondje van ongeveer 4 km, het pad is van zand dus goede schoenen zijn een must. Halverwege houden we een pauze,  dan is er thee/koffie met iets lekkers en een diy.

Onderweg is het de bedoeling dat je sprokkelhout verzameld, vijf ongeveer gelijke takken. Tijdens de pauze gaan we hier een ster van binden. Ik zorg voor alle benodigdheden om een kerstster te maken van afvalhout. Het is verboden om takken van bomen te knippen dus gebruiken we takjes die op de grond liggen.

LOOP JE MEE? Je kan je opgeven door een mail te sturen info@novatempus.nl of te reageren op deze blog. Meer info over de locatie e.d. lees je onder deze foto.

Kan je vrijdag niet, hou dan mijn blog in de gaten voor nieuwe data. kan je niet wachten met de ster maken? De volledige werkwijze staat onderaan uitgelegd meer DIY’s lees je hier.

Locatie: Apeldoornseweg richting Terlet, parkeerplaats bij de afslag naar Schaarsbergen (dus niet de parkeerplaats bij verstrooi terrein Delhuyzen eentje verder). Zie foto onder.

Tijdstip: vrijdag 16 november 09:30 uur tot 11:30 uur, neem stevige schoenen mee en check het weer, wanneer het regent gaat het niet door!

Kosten: ik vraag een kleine vergoeding (contant) voor de thee/koffie en ster benodigdheden, de vergoeding mag je zelf bepalen!

Tutorial van de ster DIY.

Benodigheden:

  • Snoeischaar of zakmes
  • Schaar
  • 5 stokjes/twijgjes van gelijke lengte
  • Touw
  • Elastiekjes

Stap 1: Wanneer je vijf takken van gelijke lengte en ongeveer gelijke dikte hebt verzameld, begin je met de eerste twee takken aan elkaar te binden. Het beste is om een tak met een dik uiteinde en een met een dun uiteinde te combineren.

Ben je thuis aan het werk dan kan je ook een lijmpistool gebruiken om de takken te verbinden.

Stap 2: zorg dat de hoek iedere keer dezelfde maat heeft.

 

Stap 3: het vierde takje gaat onderlangs, dat zorgt voor meer stevigheid. Gebruik in eerste instantie elastiekjes dat werkt makkelijker. Je kan naderhand de ster afwerken met lint of een mooi touwtje.

Stap 4: de ster is klaar, hoe langer de takken hoe groter de ster natuurlijk, afhankelijk van je wens. Meerdere kleintje in de kerstboom zijn ook leuk of een grote als basis voor een krans, hieronder vind je nog wat inspirerende foto’s die ik op Pinterest heb gevonden, veel plezier.

6 Replies to “Ster van sprokkelhout ster maken tijdens de “WALK IN THE PARK”.”

  1. Ohhh dit is echt een leuk idee en concept. Voor mij niet om de hoek helaas en zit met een me kleine. Maar wens iedereen die gaat heel veel plezier, lekker genieten van alle het mooie van de natuur!

  2. Ach wat leuk! Creatieviteit en wandelen gecombineerd. Nu ben ik niet zo’n fervente wandelaar, maar ik kan mij voorstellen dat je hier heel wat mensen blij mee maakt. Leuk die ster met de besjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *