10 herfst budget ideeën om te doen, te maken en te vieren.


D.I.Y., Workshop / vrijdag, oktober 26th, 2018

“All at ones summer collapsed into fall” Oscar Wilde.

De herfst is toch wel een van mijn favoriete maanden (al zeg ik dat ook in maart over de lente, duh) en wat vliegt oktober voorbij. Ik had dit blog al veel eerder willen schrijven ( voordat de herfst zich aandiende). Misschien kwam de vertraging ook wel door het mooie weer, het hield maar niet op. Wie had dat kunnen denken, zwemmen in de Rijn in oktober, wat een herfstvakantie!

Maar nu hier in regio zuid – en midden de herfst vakantie is afgelopen voel ik ook de verandering in het weer. De dagen worden korter, kouder en het blad vliegt van de bomen.

Het leukste aan de maanden oktober en november vind ik altijd dat we weer lekker knus gaan lopen doen, onze open haard is alweer in ‘full swing’ , het park ruikt weer heerlijk herfstig, de kleedjes en dekentje kunnen weer op de bank, yes! Light the candles babe.

Ik heb een berg leuke en vooral ‘low budget’ herfst ideeën voor je verzamelt, lees snel verder!

Je huis en familie winter klaar maken, denk:

 • bestel tijdig je voorraad haardhout en laat de schoonsteen vegen.
 • was alle plaids, schapen vachten en dekentjes, het droogt nu nog lekker buiten.
 • check je ketel/centrale verwarming,  vul aan met water indien nodig, wanneer het echt gaat vriezen en je een monteur nodig hebt kan je vaak lang wachten.
 • oh ja vergeet je gouden koets niet, denk antivries (nu nog heel goedkoop te koop), olie bijvullen en kan je je krabbertje nog vinden?
 • heb je een tuin of balkon, check dan even welke planten niet tegen nachtvorst kunnen, ik heb een vijg, olijf en wat andere planten die ik binnen zet. Snoei uitgebloeide bloemen ook terug. Pluk de laatste appels en peren en maak een mooie herfst krans.
 • aan je fiets, de hele familie voorzien van fietsverlichting, het kan al donker zijn ’s ochtends.

De herfst is echt het seizoen om leuke dingen te maken en te doen, bv deze low budget ideeën :

 • bezoek een pompoen veld, er is er altijd wel een in de buurt. Kids zijn echt gek op Halloween en dan kan een pompoen hoofd (en de Harry Potter dvd box) natuurlijk niet ontbreken. De grootste pompoen die ik kocht was maar € 3,- stuk goedkoper dan in de supermarkt en tuincentrum.
 • maak een slinger van mooie blaadjes, rijg ze met een dun draadje aan elkaar en plak ze met een klein plakbandje op de muur. De bladeren van mijn slinger (foto onder) heb ik eerst gedroogd.
 • maak een herfsttafel, ook al kijken mijn (grote) kids me heel raar aan, ik ga gewoon door met het maken van een herfsttafel ; ).
 • maak van restjes kaarsen nieuwe, ik maak ook graag zelf geurkaarsen met etherische olie. Van restjes kaarsen maak ik ook aanmaakblokjes voor de kachel, (lees hier hoe makkelijk dat is).
 • herfst recepten, stoof peertjes , pompoen soep, draadjes vlees, risotto met paddenstoelen oh hou op met me, ik voel de kilo’s eraan vliegen.
 • Sint Maarten lopen en vieren met de kleintjes op 11 november, jarenlang organiseren we dat al in de straat. Dooie boel in jouw straat? begin gewoon zelf met flyers rond te brengen, iedereen die mee wil doen zet een kaarsje voor het raam, vooral ouderen vinden het leuk wanneer kids komen zingen (denk eenzame ouderen). Print ook de songtekst op de flyer. Vuurtje op de stoep en een tafel met warme choco (gluhwein) reken maar dat het gezellig wordt in jullie straat.
 • maak alvast een voorraadje vogelvoer, lees hier de DIY. Natuur vriendelijk, makkelijk en leuk om te doen.

Veel herfst plezier, liefs Ilse.

9 Replies to “10 herfst budget ideeën om te doen, te maken en te vieren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *