Pinecone firestarters DIY.


Blog, D.I.Y. / donderdag, augustus 30th, 2018

Deze ‘pinecone firestarters D.I.Y.’ is voor alle liefhebbers van vuurtjes stoken! Onze familie brengt vele avonden door bij de vuurkorf op de camping en in de winter bij de open haard. Naast centrale verwarming, in de overige ruimtes van ons huis uit 1900, hebben we in de woonkamers alleen een houtkachel als verwarming.

Wij zijn echte vuurstokers! Ik heb zo’n leuke manier gevonden om het vuur aan te krijgen. PINECONE FIRE STARTERS! Ze zijn super eenvoudig om te maken, zelfs als je niet een d.i.y. ér bent, kun je dit doen! Houd een klein mandje bij de hand om je te helpen je vuurplaats aan te steken en je warm te houden tijdens koude nachten. Tijdens onze zomervakantie’s waarvan we altijd wel een paar dagen aan zee zitten, verzamel ik altijd wat zakker dennenappels. Bij thuiskomst gooi ik ze ergens in een hoek en aan het einde van de zomer wanneer je de herfst al begint te ruiken begin ik vast met een voorraad aanmaak blokjes te maken, zo gepiept.

Laten we Pinecone Fire Starters maken!

 

Wat heb je nodig:

  • dennenappels veel (ik maak een vuilniszak vol) voor het hele seizoen.
  • oude kaarsen (restanten bewaar ik het gehele jaar) wanneer ik te weinig heb koop ik bij.
  • voor een vuilniszak dennenappels gebruik ik 3 stompkaarsen (xenox 19 x 6,8 cm)
  • grote pan / vork
  • bakpapier / oude krant /
  • indien gewenst aromatische olie

De kaarsen kan je in een pan op laag vuur laten smelten. Zodra alles gesmolten is kan het vuur uit. Voeg naar wens geurende olie toe. Met een vork kan je de dennenappels per 3 door het kaarsvet roeren. Leg de dennenappels met het warme kaarsvet te drogen op een oude krant, bakpapier of een plastic zak. Het overgebleven kaarsvet giet je over de berg dennenappels, voor een extra laagje. 10 min laten drogen en bewaar de ze in een decoratie mand of emmer naast de open haard. Op mijn Pinterest account vind je nog meer leuke & makkelijke diy ideeën.

Maar bewaar ze niet allemaal voor jezelf! Maak wat extra om cadeau te geven!

Veel plezier, Ilse.

 

4 Replies to “Pinecone firestarters DIY.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *