DIY: een kapstok in minimalistische stijl


Interior / vrijdag, augustus 17th, 2018

Wanneer je slaapkamer niet al te ruim is kan deze kapstok uitkomst bieden. Ik gebruik hem als kledingrek voor mijn mooiste items, lekker stylen, mix & matchen met mijn mooiste spulletjes. En ben je hem even zat dan klap je hem in en past de kapstok zo in de kast.

kapstok van hout

Aanleiding voor het idee om een kapstok te maken, kwam door mijn B&B, inmiddels ben ik ermee gestopt en wordt de kapstok nu op onze slaapkamers gebruikt. Mijn B&B was geschikt voor maximaal 3 personen. De ruimte was lekker knus en daarom vond ik het zonde om er een grote kledingkast in te zetten.  In de badkamer is er plek om je kleding op te hangen en met boekingen van gemiddeld 1 á 2 nachten kan iedereen zich daar prima mee redden. Omdat er af en toe gasten een boeking van een week deden vond ik het toch wel fijn om in de B&B een kledingrek te hebben, maar wel eentje die ik dan makkelijk weer kan verplaatsen.

Ik kon gewoon nergens een leuk, betaalbaar, makkelijk verplaatsbaar kledingrek vinden in mijn stijl en zo kwam ik op het idee om er dan maar zelf eentje te maken. Het is niet zo moeilijk om zelf een kledingrek te maken. Het leuke hiervan is dat je het formaat zelf kan beslissen afhankelijk van de ruimte die je hebt.

kapstok minimalistisch

Mijn rek staat dus of in de slaapkamer van een van mijn dochters of in mijn eigen slaapkamer en dan hangen mijn mooiste items eraan te pronken, lekker stylen en combineren ; )

Uitleg DIY

Tijd 20 min. kosten ongeveer €40,-

Dit heb je nodig:

  • 2x kort T-stuk, T-101A, ø 26,9 à € 4,10/st. (tubeclamps.nl)
  • 2x kniestuk, T-125A, à € 5,44/st. (tubeclamps.nl)
  • 3x rondhout ø 28 mm, lengte 270 cm € 11,79/st.
  • 4x vurenhouten stok, ø 28 mm, 135 cm lang
  • 1x vurenhouten stok, ø 28 mm, 70 cm lang
  • inbussleutel, houtzaag, schuurpapier

(ook te verkrijgen bij de praxis/gamma alleen zijn de T- & kniestukken iets duurder)

Werkwijze:

Bepaal zelf de gewenste lengte en hoogte van het kledingrek en zaag de stokken op maat. Je hebt 4 poten nodig. Ik koos ervoor om 2 van de drie rondhout in tweeën te zagen. De hoogte wordt dan 135 cm en van de 3e rondhout zaagde ik een lengte van 125 cm. Verbind alle stokken met elkaar met behulp van de koppelstukken.

zelf kapstok maken

De uiteinden kun je licht opschuren (zo glijden de koppelstukken makkelijk over het hout). Om het rek goed te stellen zet je de vast gedraaide lengte-stok tegen de muur en bepaal je de gewenste hoek. Doe aan de andere kant van het rek hetzelfde en ga met behulp van het meetlint na of de afstand hetzelfde is.

Wil je meer DIY’s lezen kijk dan hier!

Deze blog schreef ik een tijd geleden voor Ilse van het blog Interiortwin omdat ik nog steeds zo blij ben met mijn diy kledingrek wil ik hem ook hier met jullie delen!

Liefs Ilse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *