Happy Easter, kado doosjes maken.


D.I.Y., Interior / woensdag, april 24th, 2019

De kado doosjes die ik maakte voor de kids zijn zo goed gelukt, ik moet ze echt even delen met jullie. Dit is nou echt een “low budget” paas idee, makkelijk en snel om te maken maar met een groots effect. In deze blog leg ik uit hoe je de “giftboxes” maakt en wat je nodig hebt, knutsel je mee?

Ik maakte 7 paas kado doosjes, ondanks dat mijn oudste twee dochters al 14 & 16 zijn maakte ik er toch ook voor hun. Ik vulde die natuurlijk wel met een andere inhoud haha, maar laten we wel wezen, chocolade is niet leeftijd gebonden toch?

In de aanloop naar Pasen verzamelde ik de lege eierdoosjes, die waar 6 eitjes in kunnen. Gewoon die saaie beige van de supermarkt zijn prima. Ik kwam er later achter dat de Lidl ook leuke doosjes heeft, van die langwerpige maar wel lastiger te beschilderen, omdat van plastic.

Je hebt dus nodig:

  • lege eierkarton doosjes
  • verf en touwtjes in leuke kleurtjes
  • mini cadeautjes om te vullen (kosten € 3,- per doosje ongeveer)

Ik verfde zowel de binnen- als buitenzijde, daardoor wordt het doosje wat zacht door het vocht.. Even drogen dus alvorens te vullen.

Ik vulde de doosjes o.a. met een stoepkrijt eieren dat was wel ff zoeken, gelukkig reageerde er mensen via Instagram stories op mijn oproep (vond ik bij de Aldi), mini chocolaatjes (paashaasjes) rond Pasen vind je die overal in leuke vormpjes (Hema, Lidl enz). Een klein armbandje, een spelletje, een om-de-hoe kijkertje, gummetjes, haar clipjes en plastic diertjes. (Tiger, Hema). Voor de pubers kocht ik mini lipgloss en een sponsje (om je make-up te blenden ; )).

Mega succes deze doosjes en natuurlijk ook leuk om mee te geven bij een verjaardag partijtje ipv die snoepzakjes. Kleine Jolie heeft de hele paasdag met haar roze eierdoosje rondgelopen, zo schattig!

 

Wil je nog meer toffe blogs over DIY ideeën lezen, kijk dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *