Ga je mee sfeervol en creatief de winter door…


D.I.Y., Interior / zondag, december 16th, 2018

Kortere dagen, meer binnen leven, de natuur die uitgebloeid raakt…winter is coming. Wij trekken ons er niks van aan hoor, we halen de natuur gewoon naar binnen. In deze blog geef ik je tips en ideetjes om gezellig de winter door te komen, lees je mee?

Het groen wat je op de foto boven-en beneden ziet komt allemaal uit mijn eigen tuin, maar is overal te vinden, het is klimop. Op mijn Instagram heb ik een tutorial opgeslagen in mijn highlights, hierin vertel ik hoe je deze kransjes maakt. Super leuk bij het kerstdiner of aan de wand.  De tekst op het blad (ook klimop) is geschreven met een krijtstift. Tip 1 is dus ook, haal het groen naar binnen!

In mijn herfstblog die lees je hier, had ik het al over de nadere winter en hoe je je daar op een leuke en creatieve manier op kunt voorbereiden. Er staan ook veel tips in, over hoe je je huis en gezinsleven kunt voorbereiden op de kou en wintermaanden. Budget tip 2, Onder de foto lees je er enkele, op de foto zie je oa,  twee mini dennenboompjes  (gewoon uit de grond getrokken) in grote vazen gedaan, met een laagje water staan ze wel 2 maanden. De hashtag die ik erbij verzonnen heb is #vaasboompje, tag jouw boompje ook even dan deel ik hem op Instagram.

Je huis en familie winter klaar maken, denk:

  • bestel tijdig je voorraad haardhout en laat de schoonsteen vegen.
  • was alle plaids, schapen vachten en dekentjes, het droogt nu nog lekker buiten.
  • check je ketel/centrale verwarming,  vul aan met water indien nodig, wanneer het echt gaat vriezen en je een monteur nodig hebt kan je vaak lang wachten.
  • oh ja vergeet je gouden koets niet, denk antivries (nu nog heel goedkoop te koop), olie bijvullen, winterbanden en kan je je krabbertje nog vinden?
  • heb je een tuin of balkon, check dan even welke planten niet tegen nachtvorst kunnen, ik heb een vijg, olijf en wat andere planten die ik binnen zet. Snoei uitgebloeide bloemen ook terug. Pluk de laatste appels en peren en maak een mooie herfst krans.
  • aan je fiets, de hele familie voorzien van fietsverlichting, het kan al donker zijn ’s ochtends.

Bovenstaande guirlande is gemaakt van takken uit het bos, ik knoop ze aan een touw en hang ze op met 2 spijkertjes (yep die ram ik gewoon in het hout; )), meet eerst de lengte van het oppervlakte wat je wil bedekken met takken, neem een halve meter extra voor de knopen. Idee 3, gratis, heerlijk ruikend, groots effect en makkelijk ook voor kids om te maken.

De krans op de deur is gemaakt van restanten van De Winter Workshop, maar ook in de natuur te vinden, de ster eronder maakte ik met mijn zoon. Het is een op de Waldorf (Steiner) ster geïnspireerde DIY, voorbeelden vind je op mijn Christmas Pinterest bord. Wij kozen ervoor om de ster de maken van oude Chinese kranten, die mag je altijd gratis meenemen bij onze toko. Recycle idee; Ik gebruik de Chinese kranten ook vaak als inpakpapier, gratis, mooi effect en een leuke activiteit.

En wanneer je te lui ben om een liniaal te pakken dan gebruik je toch gewoon een lego doos ; ).

Meer over deze leuke winter bloghop lees je hier, wil je nog meer inspiratie over winter in je huis? Ilse van Elleswijk was de eerste die een blog schreef en  Fransis  van  https://mamazetkoers.nl/is de volgende die leuke tips deelt over de winter in huis, veel lees plezier.

Liefs Ilse.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *